Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 200 ml sinaasappelsap
- 1 kaneelstokje
- 100 g gedroogd rood fruit bijvoorbeeld cranberries, bosbessen, en/of kersen
- 4 bagels met maanzaad
- 1 sinaasappel schoongeboend
- 100 g roomkaas
Instructies
- Voorbereiding:
- Breng in een pannetje het sinaasappelsap met het kaneelstokje aan de kook.
- Voeg het gedroogde fruit toe, zet het vuur uit en laat het fruit ongeveer 20 minuten wellen.
- Schep het fruit uit het sap in een kom en rasp de schil van de sinaasappel boven het fruit.
- Meng alles goed door elkaar en bewaar tot gebruik in de koelkast.
- Bereiden:
- Verhit een grillpan.
- Snijd de bagels open en rooster eerst de onderste helft van de bagels in de grillpan aan beide kanten lichtbruin.
- Rooster vervolgens de bovenkant van de bagels goudbruin.
- Bestrijk de onderste helft van de bagels met roomkaas.
- Schep het gewelde fruit erop en leg de bovenkant van de bagel erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een mousserende wijn, zoals een frisse Prosecco, past goed bij de zoete en fruitige smaken van dit gerecht, terwijl het ook een feestelijke toets toevoegt aan het ontbijt of de lunch.
Voedingswaarden
Calories: 425 kcal | koolhydraten: 72 g | Protein: 10 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 32 g