Bah Pao 2
Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 25 gram gist
- 1 ei
- 1 eetlepel suiker
- een snufje zout
- 3 dl water
Instructies
- Doe de gist in een kopje, giet er 1/2 dl lauw water bij en los de gist al roerend op.
- Meng de bloem, de opgeloste gist, het ei, de suiker en een snufje zout in een beslagkom.
- Meng er beetje bij beetje de rest van het lauwe water bij en besla het deeg dan tot een soepele bal ontstaat.
- Leg het deeg in de beslagkom en dek die met een vochtige doek af.
voor de inhoud
- Snipper de uien fijn en fruit ze in de olie lichtbruin.
- Neem ze uit de pan en braad het gehakt zonder olie of vet met peper en zout; maak het met 2 vorken los en laat het niet aanbranden.
- Snijd de ham of het spek fijn en voeg het, als het gehakt bruin wordt, toe.
- Laat het verder fruiten en voeg de uien weer toe.
- Meng de maïzena, de suiker en de ketjap in een kopje met wat zout tot een vloeibaar papje ontstaat.
- Voeg dit bij het gehakt en roer het een paar minuten door.
- Neem de pan van het vuur en roer er de selderij door.
Bah-pao:
- Verdeel het gerezen deeg in 12 stukjes en rek elk stuk deeg op de met olie ingevette
- handpalm met de andere hand naar alle kanten uit.
- Leg in het midden van de lap 1/12 deel van het gehaktmengsel en vouw het deeg eromheen, zodat een mooi bolletje ontstaat.
- Leg het bolletje met de dichtgevouwen kant omlaag op een stukje niet ingevet boterhampapier van 10 x 10 cm.
- Stoom ze op een bakplaat boven een met water gevulde bakplaat in een hete oven in 1 1/2 uur gaar.
- (In een rijststomer duurt het wat langer).