Baked custard

Recept verzameld door Aart Klos, Dronten uit dagblad Trouw.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 ei
  • 50 g suiker
  • ½ l melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • nootmuskaat

Instructies

  • Klop de eieren los met de suiker, melk en vanillesuiker.
  • Beboter een vuurvaste ovenschaal en giet het eiermengsel erin.
  • Bestrooi met een snufje nootmuskaat.
  • Zet de custard 3 kwartier in de oven op stand 2 (150C).
  • Zet eventueel de laatse 5 minuten de oven op stand 3 (175C).
  • De eieren zijn dan gestold en is er een heel licht bruin korstje opgekomen.
  • U kunt de custard zowel warm als koud serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Engeland