Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Baked custard
Recept verzameld door Aart Klos, Dronten uit dagblad Trouw.
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
5
ei
▢
50
g
suiker
▢
½
l
melk
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
nootmuskaat
Instructies
Klop de eieren los met de suiker, melk en vanillesuiker.
Beboter een vuurvaste ovenschaal en giet het eiermengsel erin.
Bestrooi met een snufje nootmuskaat.
Zet de custard 3 kwartier in de oven op stand 2 (150C).
Zet eventueel de laatse 5 minuten de oven op stand 3 (175C).
De eieren zijn dan gestold en is er een heel licht bruin korstje opgekomen.
U kunt de custard zowel warm als koud serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Engeland