Balgan

Gevulde aubergines
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4-6 middelgrote overlangs gehalveerde aubergines
  • 1 dl water
  • 1 laurierblad
  • 100 gram ghee
  • 1 grote fijngehakte ui
  • 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • 2 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel lavaszaad
  • 1 theelepel zout

Garnering:

  • verse korianderblaadjes
  • gedroogde gehakte rode chilipepers

Instructies

  • Leg de aubergines met de gesneden kant omhoog in een braadslee.
  • Giet het water erbij, voeg de laurier toe en dek de slee stijf af met aluminiumfolie.
  • Pocheer de aubergines 25 minuten in een op 160 °C voorverwarmde oven, of tot ze gaar zijn.
  • Smelt de ghee in een pan met dikke bodem. Voeg ui en knoflook toe en fruit
  • ze op een laag vuur in 4-5 minuten zacht. Kneus het korianderzaad iets en
  • voeg toe met chilipoeder, lavaszaad en zout. Roer goed en bak de ingrediënten nog 2-3 minuten.
  • Haal de gepocheerde aubergines uit de pan en dep ze droog met keukenpapier. Hol ze tot vlak op de schil uit met een scherpe theelepel. Prak
  • het vruchtvlees, voeg dit aan het specerijmengsel toe en roerbak de puree 2-3
  • minuten.
  • Grilleer de uitgeholde aubergines 5 minuten tot ze mooi droog zijn en vul ze
  • met het gekruide mengsel. Schik ze op een warme schotel, garneer met
  • koriander en pepers en dien op.
  • Noot: Gebruik voor dit recept liever langwerpige en geen ronde aubergines.
  • Neem, zoals voor alle aubergineschotels, ook hier stevige en rijpe
  • exemplaren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Noot: Gebruik voor dit recept liever langwerpige en geen ronde aubergines.
Neem, zoals voor alle aubergineschotels, ook hier stevige en rijpe
exemplaren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch