Balti van mini lamskebab met uitjes
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Meng het gehakt, de fijngesneden ui, de garam masala, de knoflook, de groene peper, de verse koriander, het zout en de bloem in een kom.
- Vorm van het gehaktmengsel kleine ovale worstjes en steek 2 worstjes aan elke spies.
- Bestrijk de kebabs met 1/2 eetlepel olie en rooster ze 12-15 minuten onder de grill.
- Draai de spiesen enkele keren om.
- Verhit 1½ eetlepel olie en bak de uitjes hierin ± 5 minuten.
- Bak de tomaten 3 minuten mee.
- Neem de kebabs van de spiesen en voeg ze aan het tomatenmengsel toe.
- Warm ze nog 3 minuten mee.
- Bestrooi ze voor het serveren met verse koriander.
- Lekker met gekruide aardappelen
Notities / Tips / Wijnadvies
Bak in 3 eetlepels olie 1/2 eetlepel komijnzaadjes, 1 theelepel fijngewreven gedroogde chilipepers, 1/2 theelepel geraspte gemberwortel en 2 teentjes geperste knoflook 2 minuten. Bak 2 in ringen gesneden uien 5 minuten mee. Voeg 6 in dunne plakjes gesneden aardappelen, 1 eetlepel fijngesneden verse koriander en zout toe en bak, onder regelmatig roeren, afgedekt 10-15 minuten tot de aardappelen gaar zijn.