Bami Koeah

bamisoep
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • réchaud

Ingrediënten

  • 500 gram mie
  • 500 gram spek doorregen
  • 1 blokjes kippebouillon
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel(s) ketjap manis
  • 250 gram prei
  • selderie
  • zout
  • gebakken uitjes
  • ve-tsin

Instructies

  • Zet de speklappen op met 2 liter water en het bouillonblokje en trek hiervan bouillon.
  • Eventueel zout naar smaak toevoegen.
  • Als de bouillon goed getrokken is de heel fijn gesnipperde knoflook, ve-tsin, ketjap en wat selderie toevoegen en even laten meetrekken.
  • De prei en de rest van de selderie fijnsnijden.
  • Bouillon, uitjes, groente en bami apart opdienen.
  • Houd de bouillon warm op een rechaud.
  • Ieder schept bami op, strooit daarover heen een paar lepels groente en wat uitjes en overgiet het geheel rijkelijk met bouillon.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië