Bami Koeah
bamisoep
Aantal porties:
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
---------------------------------------------------------------------------------------------
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 500 gram mie
- 500 gram spek (doorregen )
- 1 blokjes kippebouillon
- 2 tenen knoflook (fijngehakt)
- 1 eetlepel(s) ketjap manis
- 250 gram prei
- selderie
- zout
- gebakken uitjes
- ve-tsin
Bereidingswijze:
- Zet de speklappen op met 2 liter water en het bouillonblokje en trek hiervan bouillon.
- Eventueel zout naar smaak toevoegen.
- Als de bouillon goed getrokken is de heel fijn gesnipperde knoflook, ve-tsin, ketjap en wat selderie toevoegen en even laten meetrekken.
- De prei en de rest van de selderie fijnsnijden.
- Bouillon, uitjes, groente en bami apart opdienen.
- Houd de bouillon warm op een rechaud.
- Ieder schept bami op, strooit daarover heen een paar lepels groente en wat uitjes en overgiet het geheel rijkelijk met bouillon.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept