Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 teentjes knoflook geperst
- 2 eetlepel(s) olie
- 1 pot kippenbouillon
- ¼ groene kool of ½ spitskool ragfijn gesneden, gewassen en uitgelekt
- 8 nestjes mie grote eters meer vissaus naar smaak
- citroensap naar smaak
- 4 hard gekookte eieren gehalveerd
- 4 eetlepel(s) gefruite uitjes
- eventueel 1 eetlepel ketjap manis naar smaak
- liefhebbers ook nog sambal
Instructies
- Kook de mie volgens de beschrijving op de verpakking en voeg 1 eetlepel olie toe om plakken te voorkomen.
- Verwarm de pot bouillon en voeg net zoveel water toe als op de pot staat aangegeven.
- Voeg vissaus en citroensap toe.
- Fruit de knoflook in de olie.
- Als de bouillon heet is doe je de kool er 1 à 2 minuten in.
- Knoflook erbij en schep alles op een bord met gehalveerde eieren en ieder een schep gefruite uitjes.
- Voor de liefhebber kan je er sambal oelek bij serveren en een scheut ketjap manis.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip:
ook lekker met b.v. taugeh, peultjes…
ook lekker met b.v. taugeh, peultjes…