Bami met broccoli en gamba’s

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g party gamba’s diepvries, ontdooid
  • 250 g Chinese eiermie
  • zout
  • peper
  • 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 400 g kipfilet in kleine stukjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 3 cm gemberwortel geschild en geraspt
  • 300 g broccoliroosjes
  • 150 g shii-take
  • 125 g taugé
  • 3-4 eetlepel(s) sojasaus
  • 3 eetlepel(s) korianderblad grof gehakt

Instructies

  • Spoel de gamba’s af met koud water en dep ze droog met keukenpapier.
  • Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking net gaar.
  • Spoel de mie onder koud stromend water.
  • Verhit de olie in een ruime wok en roerbak de kip mooi bruin.
  • Voeg de ui met de knoflook en de gemberwortel toe en bak ze 5 minuten op een halfhoog vuur.
  • Voeg de broccoli en de shii-take toe en bak alles 5 minuen mee.
  • Schep de mie, de gamba’s, de taugé en de sojasaus erdoor en bak alles totdat het gerecht door en door warm is.
  • Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Die Breedekloof, Chardonnay, wit, Zuid-Afrika
Info:
Deze bami is lekker slank en heel gezond door de royale portie groenten en gamba’s. Deze schaaldieren zijn vetarm, eiwitrijk en zitten vol gezonde stoffen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Vis / Zeevruchten