Bami met zalm

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak Chinese mie 250 g
  • 1 bamigroentenpakket 500 g
  • 2 schaaltjes schotse zalmfilet 225 g
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepel(s) ketjap asin
  • 3 eetlepel(s) oosterse roerbakolie
  • 1 zakje kruidenmix voor bami 25 g

Instructies

  • Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Peper (uit bamipakket) schoonmaken, zaadjes verwijderen en fijnsnipperen.
  • Tomaat (uit bamipakket) in plakjes snijden en bewaren voor garnering.
  • Zalm in stukjes snijden.
  • Knoflook pellen en uitpersen en mengen met ketjap.
  • Zalm marineren in ketjapmengsel.
  • In wok olie verhitten.
  • Peper en bamigroenten toevoegen en ca. 2 minuten meebakken.
  • Kruidenmix toevoegen en ca. 2 minuten meebakken.
  • Groenten in wok aan kant schuiven.
  • Zalm en marinade toevoegen en ca. 3 tot 4 minuten meebakken.
  • Mie toevoegen en alles goed doorscheppen.
  • Garneren met tomaat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Mie / Zalm
Land van herkomst Oosters