Bananenchips met mangochutney

AllerHande 11 2005
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 bananen harde niet helemaal rijp
  • bloem
  • zeezout fijn
  • mangochutney zoete
  • frituurolie

Instructies

  • Neem voor dit recept niet helemaal rijpe, harde bananen: die blijven tijdens het frituren lekker stevig.
  • Snijd 3 bananen schuin in dunne plakjes en leg ze 5 minuten in een bak met koud water en 1 theelepel zout.
  • Laat de plakjes goed uitlekken en dep ze voorzichtig droog met keukenpapier.
  • Bestuif ze aan beide kanten dun met bloem.
  • Verhit olie in een frituurpan tot 180 °C en frituur de plakjes banaan in kleine porties in 2-3 minuten knapperig bruin.
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Strooi er wat fijn zeezout over.
  • Serveer zoete mangochutney als dip bij de bananenchips.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hapjes / Koude Hapjes
Land van herkomst Suriname