Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Bananenchips met mangochutney
AllerHande 11 2005
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
3
bananen
harde niet helemaal rijp
▢
bloem
▢
zeezout
fijn
▢
mangochutney
zoete
▢
frituurolie
Instructions
Neem voor dit recept niet helemaal rijpe, harde bananen: die blijven tijdens het frituren lekker stevig.
Snijd 3 bananen schuin in dunne plakjes en leg ze 5 minuten in een bak met koud water en 1 theelepel zout.
Laat de plakjes goed uitlekken en dep ze voorzichtig droog met keukenpapier.
Bestuif ze aan beide kanten dun met bloem.
Verhit olie in een frituurpan tot 180 °C en frituur de plakjes banaan in kleine porties in 2-3 minuten knapperig bruin.
Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Strooi er wat fijn zeezout over.
Serveer zoete mangochutney als dip bij de bananenchips.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hapjes
/
Koude Hapjes
Land van herkomst
Suriname