Banketbakkersroom
Ingrediënten
- 1 vanillestokje
- 2½ deciliter melk
- zout
- 2 eidooiers
- 40 gram witte basterdsuiker
- 250 gram bloem
Instructies
- Snijd het vanillestokje open en doe het, samen met de melk, in een schenkkan.
- Doe er een beetje zout bij en laat dit in de magnetron 15 minuten op LAAG (10%) trekken.
- Roer de eidooiers met de basterdsuiker en vervolgens de bloem in een schaaltje los.
- Haal het vanillestokje uit de melk, schraap de zaadjes eruit en doe die terug in de melk.
- Breng de melk ½ minuut op HOOG (100%) aan de kook.
- Giet wat hete melk bij het eidooiermengsel en giet het vervolgens terug bij de melk.
- Roer met een garde goed door.
- Zet de schenkkan terug in de magnetron en kook de banketbakkersroom in ±
- 2½ minuut op HOOG (100%); klop daarbij om de 30 seconden door.
- De banketbakkersroom moet dik zijn.
- Laat de room in de koelkast afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt de room gebruiken als vulling voor tompoezen, soezen, kadetjes of knapperige croissants. Meng 2 eetlepels banketbakkersroom door 100 gr roomboter en 100 gr poedersuiker en u heeft crème au beurre.