Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- een ingevette bakplaat
Ingrediënten
voor ± 20 stukjes
- 450 gram bladerdeeg ontdooid diepvries
- 500 gram amandelspijs
- 1 ei losgeklopt
Instructies
- Leg de deegplakjes op elkaar en rol ze uit tot een rechthoek van ± 30 x 30 cm.
- Snijd de deeglap in tweeën en plak ze aan elkaar (tot 15 x 60 cm).
- Vorm de amandelspijs tot een rol van 55 cm.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de amandelspijs op de deeglap en vouw het deeg rond de amandelspijs.
- Plak de deegnaad en de zijkanten met water vast en vorm de rol met de deegnaad naar beneden op de bakplaat tot een letter S.
- Bestrijk het deeg met ei en bak het in het midden van de oven in ± 35 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met warme bisschopswijn!