Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Vulling:
- 500 gram rundergehakt
- 1 grote ui fijngesnipperd
- 1 grote teen knoflook fijngehakt
- 3 takjes selderij fijngesneden
- 1 theelepel peper
- 2 theelepel koenjit
- ½ runderbouillonblokje verkruimeld
- 1 eetlepel(s) mushroom soy sauce
- ½ theelepel oestersaus
- 1 theelepel natrena classic vloeibaar
Het deeg:
- 375 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 snufje zout
- 12 gram bakpoeder
- 300 milliliter melk
Instructies
Vulling:
- Ui licht fruiten en dan knoflook erbij doen.
- Even mee bakken.
- Vervolgens de gehakt toevoegen en rul roeren.
- Daarna bouillonblokje erboven verkruimelen en peper, koenjit erbij doen.
- Mushroom soy sauce, oestersaus en natrena erbij
- Goed mengen.
- Vervolgens de fijngesneden selderij toevoegen even mee bakken.
- Proef de vulling en naar smaak af maken.
- Af laten koelen.
Het deeg:
- Zo maak je ze: •
- Knip 9 stukjes bakpapier van ca. 8 x 8 centimeter.
- Meng voor de broodjes het zelfrijzend bakmeel, zout, bakpoeder en melk.
- Roer met een lepel tot een samenhangend geheel.
- Bestuif je handen met meel, neem het deeg uit de kom en kneed 5 minuten door.
- Weeg het deeg en verdeel in 9 gelijke balletjes.
- Vorm met je duim een kuipje van de balletjes en vul elk balletje met 1½ el gehaktmengsel.
- Knijp het deeg weer goed dicht.
- Vorm er mooie balletjes van.
- Leg elk bolletje op een stukje bakpapier.
- Breng water aan de kook in de onderste pan van de rijststomer en plaats de stoommand erboven.
- Doe dan een theedoek om het deksel, zodat je geen stoomdruppels op je broodjes krijgt.
- Zorg ervoor dat niet de hele bodem bedekt is, zodat de stoom er tussendoor kan.
- Leg daarom er 3 à 4 bolletjes in de stoommand. Deksel er op.
- Stoom in ca. 20 minuten gaar.
- Zorg voor voldoende water in de stomer, anders bij vullen met heet water.
- Herhaal totdat alle broodjes gestoomd zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de bapao met een lekkere chilisaus.