Basilicum spinaziesoep

Basilicum spinaziesoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 450 gram gehakte diepvries spinazie
  • 1 ui
  • 2 kruimige aardappels
  • 1 liter water
  • 2 bouillon blokjes
  • 15 gram verse basilicum
  • 125 gram creme fraiche
  • Boter om in te bakken

Instructies

  • Snijd de ui fijn en bak ze in een pan met boter glazig.
  • Schil de aardappel en snijd in blokjes.
  • Voeg de aardappel en spinazie toe aan de ui.
  • Giet het water er bij, breng aan de kook en verkruimel het bouillonblokje er bij.
  • Zet het vuur laag en laat alles 15 min zachtjes doorkoken.
  • Voeg de basilicumblaadjes bij de soep en pureer met een staafmixer tot en gladde groene massa.
  • Roer de creme fraiche door de soep of schep in ieder kommetje apart een schep creme fraiche bovenop de soep.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch