Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 450 gram gehakte diepvries spinazie
- 1 ui
- 2 kruimige aardappels
- 1 liter water
- 2 bouillon blokjes
- 15 gram verse basilicum
- 125 gram creme fraiche
- Boter om in te bakken
Instructies
- Snijd de ui fijn en bak ze in een pan met boter glazig.
- Schil de aardappel en snijd in blokjes.
- Voeg de aardappel en spinazie toe aan de ui.
- Giet het water er bij, breng aan de kook en verkruimel het bouillonblokje er bij.
- Zet het vuur laag en laat alles 15 min zachtjes doorkoken.
- Voeg de basilicumblaadjes bij de soep en pureer met een staafmixer tot en gladde groene massa.
- Roer de creme fraiche door de soep of schep in ieder kommetje apart een schep creme fraiche bovenop de soep.