Basisrecept groentenbouillon

Porties: 4 liter
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 prei
  • 1 selder
  • 2 ui
  • 500 gram wortelen
  • 4 kruidnagel
  • 10 peper
  • een takje tijm
  • 1 blaadjes laurier
  • peterselie
  • 2 eetlepel(s) boter

Instructies

  • Stoof de fijngesneden prei aan in wat boter
  • Halveer de gepelde uien en steek in iedere helft een kruidnagel
  • Voeg deze bij de prei
  • Voeg eveneens de fijngesneden selder en wortelen toe
  • Vul aan met 4 liter water en breng aan de kook
  • De gekneusde peperkorrels mogen er ook bij
  • Bind de tijm, laurier en peterselie samen en voeg deze bij de rest
  • Laat op een zacht vuur 2 uur pruttelen
  • Zeef de bouillon
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Bouillon
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch