Basisrecept kippenbouillon

Porties: 2 liter
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 kruidnagel
  • 1 takje tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 teentje look
  • 1 takje peterselie
  • 10 peper
  • 150 gram champignons
  • zout
  • 2,5 liter water

Instructies

  • Blanceer eerst de kippenkarkassen, poten en nekken
  • Neem een ruime pan en vul die met koud water
  • Leg er de kippendelen in en breng aan de kook
  • Giet het water vervolgens weg en laat de stukken onder koud, stromend water afkoelen
  • Zet opnieuw een pan met 2,5 liter water op het vuur
  • Leg er de kippendelen in en breng aan de kook
  • Voeg er een beetje zout aan toe en schuim alle vuil weg
  • Snij de groenten in grove stukken
  • Maak een tuiltje van laurier, tijm en peterselie
  • Doe nu de groenten en aromaten bij de kip
  • Laat 2 uur op een zacht vuur pruttelen
  • Haal de kippendelen uit de bouillon
  • Druk de overige ingrediënten door een fijne zeef
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Bouillon / Gevogelte / Kip
Land van herkomst België