Basisrecept vinaigrette
Ingrediënten
- 1 azijn
- 3 delen olijfolie
- mosterd
- suiker
- verse peper & zout
Instructies
- Doe een flinke schep fijne mosterd in een schaaltje.
- Voeg verse peper, een snufje suiker en vers gemalen zeezout toe.
- Voeg eerst de azijn toe; goed roeren tot alles opgelost is.
- Voeg daarna langzaam de olie toe en roer dit stevig.
Notities / Tips / Wijnadvies
varieer door ingrediënten toe te voegen:
* verse kruiden zoals bieslook, peterselie, dille of basilicum
* fijngesnipperd uitje, sjalotje of knoflook Let op: zout en suiker lossen op in azijn en niet in olie, dus houd de bereidingswijze aan
* verse kruiden zoals bieslook, peterselie, dille of basilicum
* fijngesnipperd uitje, sjalotje of knoflook Let op: zout en suiker lossen op in azijn en niet in olie, dus houd de bereidingswijze aan