Baskische kip 2

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 paprika
  • 250 gram champignons
  • 100 gram rauwe ham
  • 4 kip
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 gram bloem
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 fles Sugo Casa
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 teentje knoflook

Instructies

  • Maak de paprika's schoon en snijd ze in dunne reepjes.
  • Snijd de champignons in plakjes en de ham in reepjes.
  • Wrijf de kippenbouten in met zout en peper en wentel ze door de bloem.
  • Schud de overtollige bloem eraf.
  • Wrijf de bodem van een braadpan in met het teentje knoflook.
  • Verhit de olie in de pan en bak de kippenbouten rondom bruin.
  • Leg de kip op een bord en schep de paprika, de champignons, de ham, de fles Sugo
  • Casa en de cayennepeper door het bakvet.
  • Breng de saus al roerend aan de kook.
  • Leg de kippenbouten in de saus en laat ze daarin afgedekt ± 30 minuten zachtjes sudderen.
  • Neem het deksel dan van de pan en laat de bouten nog ± 30 minuten zachtjes gaar sudderen en de saus indampen.
  • Lekker met rijst en een salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Spanje