Baskische kip 3
fricassée van kip met paprika, tomaat, ui en jambon de Bayonne: een gezouten, 5 maanden gedroogde ham
Ingrediënten
Instructies
- Verhit 1/2 dl olijfolie in een braadpan.
- Bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin, bestrooi ze met zout en peper en braad ze, met het deksel op de pan, op laag vuur 15 minuten.
- Pel de uien en snijd ze in plakjes.
- Pel de tomaten en ontdoe ze van de zaadjes.
- Verhit de rest van de olie in een bakpan en bak de ui op zacht vuur 15 minuten.
- Voeg de tomaten toe en laat nog 15 minuten zachtjes bakken.
- Bestrooi het ui-tomaatmengsel met peper en zout en houd het warm.
- Pel de tenen knoflook, snijd ze in plakjes en doe ze bij de kip in de pan.
- Ontdoe de paprika's van zaad en zaadlijsten, snijd ze in stukken en doe die bij de kip.
- Snijd de ham in dunne reepjes, doe ook die bij de kip in de pan en laat alles nog 20
- minuten stoven.
- Giet het tomaatmengsel in een verwarmde schaal, leg de stukken kip erop en verdeel er de reepjes ham en de stukken paprika over.