Baskische tuinbonen

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kg tuinbonen = ± 300 g gepeld
  • 1 eetlepel boter
  • 2 grofgesneden bosuitjes
  • 2 eetlepels peterselie fijngehakte
  • 2 eetlepels broodkruim droog
  • 75 g Idiazábal geraspte

Instructies

  • Dop de tuinbonen, kook ze 10 minuten in ruim water en spoel ze koud.
  • Wip de velletjes eraf.
  • Smelt de boter in een koekenpannetje en fruit de uitjes erin.
  • Fruit de bonen mee en roer de peterselie erdoor.
  • Meng het broodkruim en de kaas en strooi dit over de bonen.
  • Gratineer het gerecht vlak voor het serveren kort onder een gloeiende grill.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef hierbij een glas Fitou als vervanger voor de hier moeilijk verkrijgbare Irouléguy.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Spanje