Bavarois aux fraises
Bavarois met aardbeien
Ingrediënten
- 500 gram Aardbeien
- 150 gram suiker
- 5 gram gelatine
- 4 deciliter salgroom
- citroensap
Instructies
- Week de gelatine in water.
- Maak de aardbeien schoon, houdt er wat apart voor de garnering en draai de rest door de zeef.
- Voeg er een scheut citroensap bij en de suiker en roer deze er goed door.
- Doe de geweekte gelatine in een pannetje met een lepel kokend water en zet dat op zacht vuur.
- Roer totdat de gelatine gesmolten is, voeg deze dan bij de aardbeienpuree en roer hem er langzaam goed doorheen.
- Klop de slagroom zeer stijf en meng hem voorzichtig door de aardbeienpuree.
- Doe de compositie in een vorm en laat ze in de koelkast opstijven.
- Om de bavarois te lossen houden we de vorm even in heet water en storten de bavarois op een dienschaal, garneer met de achtergehouden aardbeien.