Bavarois aux fraises

Bavarois met aardbeien

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram Aardbeien
  • 150 gram suiker
  • 5 gram gelatine
  • 4 deciliter salgroom
  • citroensap

Instructies

  • Week de gelatine in water.
  • Maak de aardbeien schoon, houdt er wat apart voor de garnering en draai de rest door de zeef.
  • Voeg er een scheut citroensap bij en de suiker en roer deze er goed door.
  • Doe de geweekte gelatine in een pannetje met een lepel kokend water en zet dat op zacht vuur.
  • Roer totdat de gelatine gesmolten is, voeg deze dan bij de aardbeienpuree en roer hem er langzaam goed doorheen.
  • Klop de slagroom zeer stijf en meng hem voorzichtig door de aardbeienpuree.
  • Doe de compositie in een vorm en laat ze in de koelkast opstijven.
  • Om de bavarois te lossen houden we de vorm even in heet water en storten de bavarois op een dienschaal, garneer met de achtergehouden aardbeien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Frankrijk