Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bavarois aux fraises
Bavarois met aardbeien
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koelkast
mixer
Ingrediënten
▢
500
gram
Aardbeien
▢
150
gram
suiker
▢
5
gram
gelatine
▢
4
deciliter
salgroom
▢
citroensap
Instructies
Week de gelatine in water.
Maak de aardbeien schoon, houdt er wat apart voor de garnering en draai de rest door de zeef.
Voeg er een scheut citroensap bij en de suiker en roer deze er goed door.
Doe de geweekte gelatine in een pannetje met een lepel kokend water en zet dat op zacht vuur.
Roer totdat de gelatine gesmolten is, voeg deze dan bij de aardbeienpuree en roer hem er langzaam goed doorheen.
Klop de slagroom zeer stijf en meng hem voorzichtig door de aardbeienpuree.
Doe de compositie in een vorm en laat ze in de koelkast opstijven.
Om de bavarois te lossen houden we de vorm even in heet water en storten de bavarois op een dienschaal, garneer met de achtergehouden aardbeien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Frankrijk