Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 gram longhaas of biefstuk
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 250 gram champignons in plakjes
- 1 groene paprika in stukjes
- 1 rode paprika in stukjes
- 2 tl paprikapoeder
- 70 gram tomatenpuree
- 250 ml rode wijn
- 250 ml runderbouillon event. van een half blokje
- 3 eetlepel(s) kappertjes
- 4 augurken in kleine blokjes
- 300 gram rijst
- zout
- 250 ml kookroom
- 1 klontje boter
- peper
Instructies
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan.
- Fruit de ui tot hij glazig ziet.
- Voeg de knoflook en het paprikapoeder toe.
- Laat een minuutje mee fruiten.
- Voeg de champignons toe.
- Als de champignons wat gekleurd zijn voeg dan de tomatenpuree toe.
- Fruit deze even mee zodat hij wat ontzuurd.
- Voeg de paprika’s toe.
- Na 5 minuten voeg je de wijn en bouillon toe.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Voeg de kappertjes en de augurken toe aan de saus.
- Giet de kookroom erbij.
- Laat wat inkoken tot je een dikke saus hebt.
- Snijd het vlees in plakjes.
- Verhit was olie in een koekenpan en bak het vlees.
- Voeg halverwege de baktijd een klontje boter toe.
- Verdeel de rijst over de borden en giet er de saus op. Leg het vlees op de saus.
Voedingswaarden
Calories: 831 kcal