Beenham met rode pestosaus

Beenham met rode pestosaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • combi-stoomoven
  • ovenrooster + dichte schaal
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 1 beenhammetje naturel van ca. 500 g
  • boter

Voor de saus:

  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 kleine rode ui
  • 2 eetlepel(s) rode pesto
  • 200 ml slagroom
  • 1 bosuitje of 2 eetlepels fijngeknipt bieslook

Instructies

  • De combi-stoomoven voorverwarmen op 130 °C en 60% stoom. hetelucht: 130 °C / stoompercentage: 60% / kerntemperatuur: 68 °C
  • De beenham met zout en peper inwrijven.
  • Intussen de boter in een pan verhitten en het beenhammetje snel aan alle kanten bruin bakken.
  • Het vlees uit de pan nemen, op het rooster leggen en de kernthermometer in het midden steken.
  • De kerntemperatuur op 68 °C instellen en het vlees in de combi-stoomoven op 130 °C met 60% stoom bereiden.
  • Voor de saus de ui pellen, halveren en in ringen snijden.
  • De ui in de bakboter in enkele minuten glazig fruiten, de rode pesto erdoor roeren en de slagroom toevoegen. De saus iets laten inkoken en op smaak brengen met zout en peper.
  • Het vlees in dunne plakjes snijden en met de saus die met ringetjes bosui of bieslook is gegarneerd, serveren.
  • Lekker met gestoomde krielaardappeltjes met truffelroomsaus.
  • De bereidingstijd voor dit vlees zal ca. 60 minuten zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatie

Serveer de plakjes warm als borrelhapje met wat olijventapenade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Duitsland