Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- combi-stoomoven
- ovenrooster + dichte schaal
- kernthermometer
Ingrediënten
- 1 beenhammetje naturel van ca. 500 g
- boter
Voor de saus:
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 kleine rode ui
- 2 eetlepel(s) rode pesto
- 200 ml slagroom
- 1 bosuitje of 2 eetlepels fijngeknipt bieslook
Instructies
- De combi-stoomoven voorverwarmen op 130 °C en 60% stoom. hetelucht: 130 °C / stoompercentage: 60% / kerntemperatuur: 68 °C
- De beenham met zout en peper inwrijven.
- Intussen de boter in een pan verhitten en het beenhammetje snel aan alle kanten bruin bakken.
- Het vlees uit de pan nemen, op het rooster leggen en de kernthermometer in het midden steken.
- De kerntemperatuur op 68 °C instellen en het vlees in de combi-stoomoven op 130 °C met 60% stoom bereiden.
- Voor de saus de ui pellen, halveren en in ringen snijden.
- De ui in de bakboter in enkele minuten glazig fruiten, de rode pesto erdoor roeren en de slagroom toevoegen. De saus iets laten inkoken en op smaak brengen met zout en peper.
- Het vlees in dunne plakjes snijden en met de saus die met ringetjes bosui of bieslook is gegarneerd, serveren.
- Lekker met gestoomde krielaardappeltjes met truffelroomsaus.
- De bereidingstijd voor dit vlees zal ca. 60 minuten zijn.