Beierse aardappelsalade

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 900 gram aardappels nieuwe
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 4 lente-uitjes fijngehakte
  • 1 teentje knoflook geperste
  • 2 eetlepel(s) dille verse fijngesneden of 1 eetlepels gedroogde dille
  • 2 eetlepel(s) wijnazijn
  • ½ theelepel suiker
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepel(s) peterselie verse fijngesneden

Instructies

  • Was de aardappeltjes goed (niet schillen), doe ze in een pan en kook ze in water net gaar.
  • Verhit intussen de olijfolie in een braadpan en bak de lente-uitjes en de knoflook hierin zachtjes 2-3 minuten.
  • Voeg de dille toe en bak die 1 minuut zacht mee.
  • Voeg de wijnazijn en de suiker toe en laat de suiker al roerend smelten.
  • Neem de pan van het vuur en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  • Giet de aardappelen af en schenk er, terwijl ze nog heet zijn, de dressing over.
  • Laat de aardappelen afkoelen en bestrooi met de gehakte peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Duitsland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch