Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Beierse aardappelsalade
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
900
gram
aardappels
nieuwe
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie
▢
4
lente-uitjes
fijngehakte
▢
1
teentje
knoflook
geperste
▢
2
eetlepel(s)
dille
verse fijngesneden of 1 eetlepels gedroogde dille
▢
2
eetlepel(s)
wijnazijn
▢
½
theelepel
suiker
▢
zout
▢
peper
▢
2
eetlepel(s)
peterselie
verse fijngesneden
Instructies
Was de aardappeltjes goed (niet schillen), doe ze in een pan en kook ze in water net gaar.
Verhit intussen de olijfolie in een braadpan en bak de lente-uitjes en de knoflook hierin zachtjes 2-3 minuten.
Voeg de dille toe en bak die 1 minuut zacht mee.
Voeg de wijnazijn en de suiker toe en laat de suiker al roerend smelten.
Neem de pan van het vuur en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Giet de aardappelen af en schenk er, terwijl ze nog heet zijn, de dressing over.
Laat de aardappelen afkoelen en bestrooi met de gehakte peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
Land van herkomst
Duitsland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch