Belgische kaaskiosk

Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 verrassingsbrood of hompbrood voor 6 personen ,1½ kg

Voor het Brussels puntje:

  • 1 rijpe Brusselse kaas van 150 gr
  • 2 eetlepels zure room
  • versgemalen peper

Voor het Rammenasrondje:

  • 150 gr Hervesmeerkaas
  • ½ rammenas
  • 2 eetlepels bieslook fijngesnipperde

Voor het Jubilootje:

  • 250 gr Jubilo-kaas
  • boter
  • 2 eieren
  • paprikapoeder

Instructies

  • Snijd een deksel van de bovenkant van het brood,
  • Maak het broodkruim los van de korst, haal het uit het brood en verdeel het in 3 schijven van gelijke dikte.
  • Eén schijf gebruikt u om Brusselse Puntjes te maken, één schijf voor
  • Rammenasrondjes en de laatste schijf voor Jubilootjes.
  • Uit de eerste schijf haalt u 24 driehoekjes, uit de tweede schijf 24 rondjes met een diameter van 5-6 cm en de derde schijf snijdt u eerst vierkant, waarna u er 24 rechthoekjes uit snijdt.
  • Voor elk broodgarnituur zijn 2 sneetjes per persoon vereist.
  • Reken op 2 sandwiches van elke soort per persoon.

Brussels puntje:

  • Dep de kaas met keukenpapier droog.
  • Haal hem door een niet te fijne zeef, strooi er versgemalen peper op en werk op met de zure room.
  • Smeer dit tussen 2 broodpuntjes ,driehoekjes.

Rammenasrondje:

  • Schil de rammenas en snijd hem in plakjes van 2mm.
  • Druk 24 rondjes uit de broodcirkeltjes, strijk deze aan één kant overvloedig in met Hervekaas en leg er dan een schijfje rammenas tussen.
  • Druk de sandwich lichtjes op elkaar, zodat er wat kaas tussenuit komt.
  • Leg daarop wat bieslook.

Jubilootje:

  • Kook de eieren 8 minuten in licht gezouten water, pel ze, laat ze afkoelen en snijd ze met de eiersnijder in fijne schijfjes.
  • Ontkorst de kaas, snijd hem in lintjes en leg die tussen de rechthoekige sneetjes brood.
  • Strooi er wat paprikapoeder over.
  • Combineer telkens een lintje kaas met een half eischijfje.
  • Strijk wat boter op de sandwiches en leg ze onder de grill.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas / Salade / Voorgerechten
Land van herkomst België