Haal de kardemomzaadjes uit de peultjes en meng ze samen met de knoflook door het gehakt.
Kruid met peper en zout.
Verkruimel de beschuit en voeg die met het ei bij het vleesmengsel.
Meng goed en maak er balletjes van van ongeveer 3 cm diameter.
Spoel de peterselie, verwijder de steeltjes en droog hem in een keukenhanddoek.
Haal het steeltje van de tomaatjes, spoel en droog ze.
Meng de mayonaise met de saffraan en een scheutje witte rum of limoensap.
Bak de balletjes krokant in een klontje hete boter.
Doe de mayonaise in een sauspotje.
Fruit de tomaatjes heel even in frituurolie van 180 °C en leg ze op keukenpapier, zodat het vet wordt geabsorbeerd.
Verdeel de vleesballetjes samen met de tomaatjes over 6 borden.
Bestrooi ze met 'á la seconde' gefrituurde peterselie met een paar korreltjes zout.
Lepel in het midden wat saffraanmayonaise.
Geef de rest van de mayonaise er apart bij.