Besani roti 2
Indiase platte broodjes met erwtenmeel en ui
Ingrediënten
- 2 kopjes erwtenmeel
- 2 kopjes tarwemeel
- zout naar smaak
- 1 middelgrote ui fijngehakte
- water
- gesmolten boter
Instructies
- Zeef het erwtenmeel en het tarwemeel met het zout in een schaal en voeg daarna de uien en zoveel water toe dat een vast, maar goed kneedbaar deeg ontstaat.
- Dek dit met een vochtige doek af en laat het minstens 1 uur staan.
- Verdeel het deeg dan in 12 stukken, vorm deze tot kogels en rol die op een met meel bestrooide plank uit tot ze net iets dikker zijn dan een euromunt
- Rooster deze plakken na elkaar 6-8 minuten in een droge, hete pan (het liefst een ijzeren pan), beweeg de pan daarbij voortdurend en draai de plakken om de 2 minuten om.
- Bestrijk de broodjes die klaar zijn met gesmolten boter, laat de boter intrekken en dien ze nog warm op.