Bhalli
Gestoomde linzenkoekjes
Ingrediënten
- 350 gram rode linzen
- 1,75 liter koud water
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel zout
- ½ theelepel versgemalen zwarte peper
- 25 gram verse gehakte korianderblaadjes
- sap van 1 citroen
- 2 ½ dl yoghurt
Instructies
- Was de linzen grondig, laat ze uitlekken en doe ze in een grote kom.
- Voeg het water toe en laat ze 36 uur weken.
- Laat de linzen uitlekken en maal ze tot een fijne pasta in een blender of keukenmachine.
- Knijp er in een kaasdoek of sterke theedoek het teveel aan water uit.
- Doe de pasta in een kom en meng hem met komijn, chilipoeder, zout, peper
- en koriander. Vorm er 6-8 koekjes van 5 cm doorsnee en 1 cm dik van.
- Dep deze vervolgens droog met keukenpapier.
- Leg de koekjes boven in een stoompan, dek ze af en stoom 1 uur. Of stoom in
- de oven: leg de koekjes op een grote schaal, zet deze in een braadslee en giet
- er heet water omheen tot halverwege de schaal. Span over de braadslee en
- schaal aluminiumfolie en zet 1 uur in een op 190 °C voorverwarmde oven. Neem de
- koekjes eruit wanneer ze gaar zijn en laat ze helemaal afkoelen.
- Meng het citroensap met de yoghurt. Leg de linzenkoekjes op platte borden
- en giet de yoghurt erover.
- Laat ze voor het opdienen minstens 2 uur marineren in de koelkast.
- Noot: Dit is een heel populaire schotel voor een heel warme (na)middag.
- De bereiding is vrij bewerkelijk, maar beslist alle moeite waard.