Bhalli

Gestoomde linzenkoekjes
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gram rode linzen
  • 1,75 liter koud water
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel versgemalen zwarte peper
  • 25 gram verse gehakte korianderblaadjes
  • sap van 1 citroen
  • 2 ½ dl yoghurt

Instructies

  • Was de linzen grondig, laat ze uitlekken en doe ze in een grote kom.
  • Voeg het water toe en laat ze 36 uur weken.
  • Laat de linzen uitlekken en maal ze tot een fijne pasta in een blender of keukenmachine.
  • Knijp er in een kaasdoek of sterke theedoek het teveel aan water uit.
  • Doe de pasta in een kom en meng hem met komijn, chilipoeder, zout, peper
  • en koriander. Vorm er 6-8 koekjes van 5 cm doorsnee en 1 cm dik van.
  • Dep deze vervolgens droog met keukenpapier.
  • Leg de koekjes boven in een stoompan, dek ze af en stoom 1 uur. Of stoom in
  • de oven: leg de koekjes op een grote schaal, zet deze in een braadslee en giet
  • er heet water omheen tot halverwege de schaal. Span over de braadslee en
  • schaal aluminiumfolie en zet 1 uur in een op 190 °C voorverwarmde oven. Neem de
  • koekjes eruit wanneer ze gaar zijn en laat ze helemaal afkoelen.
  • Meng het citroensap met de yoghurt. Leg de linzenkoekjes op platte borden
  • en giet de yoghurt erover.
  • Laat ze voor het opdienen minstens 2 uur marineren in de koelkast.
  • Noot: Dit is een heel populaire schotel voor een heel warme (na)middag.
  • De bereiding is vrij bewerkelijk, maar beslist alle moeite waard.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst India