Bhuna gosht
Droge biefstukcurry
Ingrediënten
Instructies
- Verhit de ghee in een grote pan met dikke bodem tot er rook afkomt, voeg het
- vlees toe en roerbak het 30 seconden snel aan alle kanten, zonder aanbranden.
- Schep het vlees uit de pan met een schuimspaan en leg het even apart.
- Temper het vuur en fruit de ui en knoflook op een laag vuur in 4-5 minuten zacht.
- Roer de specerijen en zwarte peper erdoor en roerbak 3 minuten.
- Voeg het vlees weer toe, schep om met chilipeper en zout en bak nog 5 minuten tot het vlees gaar is.
- Serveer warm met gekookte rijst en yoghurt met komkommer of tomaat/Raita.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bhuna is een bakmethode, die zowel voor vlees als groenten wordt gebruikt. Vlees wordt meestal voorgebakken, tenzij het in dunne stukjes is gesneden. Bhuna-schotels zijn droog, met weinig saus en de kunst is ze gaar te bakken zonder vocht. Mocht dit te moeilijk blijken en begint het vlees aan te koeken, dan mag u gerust een scheutje water erbij doen, mits dat voor het serveren weer is ingekookt.