Bicchierini all crema di uova savoiadi e vov
Eiercrème met eierlikeur / Door de eieren en de gele kleur lijkt het bijna iets voor Pasen, maar ik verzeker je dat dit het hele jaar door smaakt!!
Ingrediënten
- 5 eieren
- 200 ml crème fraiche of mascarpone
- 100 suiker
- 15 lange vingers
- eierlikeur advocaat of b.v. de Italiaanse VOV
- vanillelikeur of b.v. een sinaasappellikeur
Instructies
- Splits de eieren en klop de eiwitten met 1 eetlepel suiker en een snufje zout stijf.
- Klop de eidooiers met de rest van de suiker tot een schuimige massa en mix er de crème fraiche doorheen.
- Spatel er voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten doorheen.
Doe vervolgens in ieder glas:
- een in 3 stukken gebroken lange vinger
- giet een scheut vanillelikeur over de stukjes lange vinger
- een laagje eimengsel
- een scheut eierlikeur
- een in 3 stukken gebroken lange vinger
- een scheut eierlikeur
- een laagje eimengsel
- een halve lange vinger
- Zet de glazen voor het serveren een paar uur in de koelkast.
- Je kunt de glazen serveren met een toef slagroom en/of een scheut eierlikeur.