Bicchierini all crema di uova savoiadi e vov

Bicchierini all crema di uova savoiadi e vov

Eiercrème met eierlikeur / Door de eieren en de gele kleur lijkt het bijna iets voor Pasen, maar ik verzeker je dat dit het hele jaar door smaakt!!
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 200 ml crème fraiche of mascarpone
  • 100 suiker
  • 15 lange vingers
  • eierlikeur advocaat of b.v. de Italiaanse VOV
  • vanillelikeur of b.v. een sinaasappellikeur

Instructies

  • Splits de eieren en klop de eiwitten met 1 eetlepel suiker en een snufje zout stijf.
  • Klop de eidooiers met de rest van de suiker tot een schuimige massa en mix er de crème fraiche doorheen.
  • Spatel er voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten doorheen.

Doe vervolgens in ieder glas:

  • een in 3 stukken gebroken lange vinger
  • giet een scheut vanillelikeur over de stukjes lange vinger
  • een laagje eimengsel
  • een scheut eierlikeur
  • een in 3 stukken gebroken lange vinger
  • een scheut eierlikeur
  • een laagje eimengsel
  • een halve lange vinger
  • Zet de glazen voor het serveren een paar uur in de koelkast.
  • Je kunt de glazen serveren met een toef slagroom en/of een scheut eierlikeur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Alcoholische drank / Ei
Land van herkomst Italië
Feestdagen etc Pasen