Bicchierini capricciosi
pizzettes of pizza-'bekertjes'
Equipment
- 8 taartvormpjes van ± 10 cm doorsnee
Ingrediënten
- 1 x basisrecept pizzadeeg
- 800 gram gepelde tomaten blik á 400 gr, uitgelekt
- zout peper
- 1 theelepel oregano gedroogde
- 2 eetlepels olijfolie
- 8 champignons in plakjes
- 100 gram ham gekookte in stukjes
- 2 eetlepels kappertjes uitgelekte
- 10 artisjokbodems blik, uitgelekt, in vieren
- 1 eiwit losgeklopt
- 200 gram mozzarella in blokjes
Instructies
- Bereid het pizzadeeg en laat het volgens het basisrecept rijzen.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Verdeel het deeg in 8 stukken en rol elk deel uit tot een cirkel van 14 cm doorsnee en 4-5 mm dik.
- Bekleed de taartvormpjes met het deeg, druk de deegrand goed tegen de wand, laat het deeg iets boven de rand van de vormpjes uitsteken.
- Snijd de tomaten in grove stukken en meng die met zout, peper, de oregano en de olijfolie.
- Verdeel het tomatenmengsel, de champignons, de ham, de kappertjes en de artisjok over de pizzabakjes.
- Vouw de deegrand iets naar binnen terug en bestrijk met losgeklopt eiwit.
- Bak de pizzabakjes ± 10 minuten in midden van oven.
- Verdeel buiten de oven de mozzarella over de pizzavulling en bak de pizzabakjes terug in de oven in nog ± 10 minuten goudbruin en gaar.
- U kunt pizzettes als voorafje, maar ook als hoofdgerecht serveren. Reken dan op twee 'bekertjes' per persoon en geef er een eenvoudige, frisgroene salade bij.