Bicchierini capricciosi

pizzettes of pizza-'bekertjes'
Porties: 8 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • 8 taartvormpjes van ± 10 cm doorsnee

Ingrediënten

  • 1 x basisrecept pizzadeeg
  • 800 gram gepelde tomaten blik á 400 gr, uitgelekt
  • zout peper
  • 1 theelepel oregano gedroogde
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 8 champignons in plakjes
  • 100 gram ham gekookte in stukjes
  • 2 eetlepels kappertjes uitgelekte
  • 10 artisjokbodems blik, uitgelekt, in vieren
  • 1 eiwit losgeklopt
  • 200 gram mozzarella in blokjes

Instructies

  • Bereid het pizzadeeg en laat het volgens het basisrecept rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Verdeel het deeg in 8 stukken en rol elk deel uit tot een cirkel van 14 cm doorsnee en 4-5 mm dik.
  • Bekleed de taartvormpjes met het deeg, druk de deegrand goed tegen de wand, laat het deeg iets boven de rand van de vormpjes uitsteken.
  • Snijd de tomaten in grove stukken en meng die met zout, peper, de oregano en de olijfolie.
  • Verdeel het tomatenmengsel, de champignons, de ham, de kappertjes en de artisjok over de pizzabakjes.
  • Vouw de deegrand iets naar binnen terug en bestrijk met losgeklopt eiwit.
  • Bak de pizzabakjes ± 10 minuten in midden van oven.
  • Verdeel buiten de oven de mozzarella over de pizzavulling en bak de pizzabakjes terug in de oven in nog ± 10 minuten goudbruin en gaar.
  • U kunt pizzettes als voorafje, maar ook als hoofdgerecht serveren. Reken dan op twee 'bekertjes' per persoon en geef er een eenvoudige, frisgroene salade bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pizza
Land van herkomst Italië