Bieflapjes met roerbakgroente

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g sperziebonen
  • 1 middelgrote ui
  • 200 g bieflappen
  • 100 g champignons
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 1 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 1 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 ½ dl water
  • 1 tl maïzena
  • peper
  • 1 eetlepel(s) fijngehakte peterselie
  • 300 g gekookte rijst ca. 150 g ongekookt

Instructies

  • Snijd de sperziebonen in kleine stukjes en snipper de ui fijn.
  • Snijd de bieflappen in smalle reepjes en de champignons in plakjes.
  • Laat de wadjan of wok goed heet worden en voeg daarna pas olie toe.
  • Fruit de gesnipperde ui in de olie.
  • Voeg het vlees toe en roerbak het al omscheppend gedurende 3 minuten.
  • Voeg vervolgens de sperziebonen, champignons, tomatenpuree, ketjap en de sambal toe en bak alles enkele minuten mee.
  • Giet 1 dl water erbij en warm het geheel goed door.
  • Gebruik de rest van het water om de maïzena aan te maken.
  • Schuif alle ingrediënten naar één kant van de wadjan of wok en bindt het overgebleven vocht met de aangemaakte maïzena.
  • Breng het gerecht op smaak met peper en strooi er fijngehakte peterselie over. Serveer hierbij gekookte rijst.

Voedingswaarden

Calories: 530 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Roerbakken / Wokken / Rundvlees