Bieflapjes met roerbakgroente
Equipment
Ingrediënten
- 200 g sperziebonen
- 1 middelgrote ui
- 200 g bieflappen
- 100 g champignons
- 2 eetlepel(s) olie
- 1 eetlepel(s) tomatenpuree
- 1 eetlepel(s) ketjap manis
- 1 tl sambal oelek
- 1 ½ dl water
- 1 tl maïzena
- peper
- 1 eetlepel(s) fijngehakte peterselie
- 300 g gekookte rijst ca. 150 g ongekookt
Instructies
- Snijd de sperziebonen in kleine stukjes en snipper de ui fijn.
- Snijd de bieflappen in smalle reepjes en de champignons in plakjes.
- Laat de wadjan of wok goed heet worden en voeg daarna pas olie toe.
- Fruit de gesnipperde ui in de olie.
- Voeg het vlees toe en roerbak het al omscheppend gedurende 3 minuten.
- Voeg vervolgens de sperziebonen, champignons, tomatenpuree, ketjap en de sambal toe en bak alles enkele minuten mee.
- Giet 1 dl water erbij en warm het geheel goed door.
- Gebruik de rest van het water om de maïzena aan te maken.
- Schuif alle ingrediënten naar één kant van de wadjan of wok en bindt het overgebleven vocht met de aangemaakte maïzena.
- Breng het gerecht op smaak met peper en strooi er fijngehakte peterselie over. Serveer hierbij gekookte rijst.
Voedingswaarden
Calories: 530 kcal