Biefstuk met cashewnoten in oestersaus
Equipment
Ingrediënten
- 2 el sojasaus
- 4 el sesamolie flesje 250 ml
- 2 el droge sherry
- 2 tl maizena
- 400 g biefstuk in plakjes
- 3 el zonnebloemolie
- 4 cm verse gemberwortel geraspt
- 3 el oestersaus flesje 250 ml
- 2 zakjes bosui a 3 stuks, in schuine stukjes van 3 cm
- ½ zak ongezouten cashewnoten (a 150 g)
Instructies
- Roer in een kom de sojasaus, sesamolie, sherry en maizena door elkaar.
- Schep het vlees erdoor en laat het ca. 20 min. marineren.
- Verhit een wok op hoog vuur, schenk de olie erin en verwarm het totdat de olie gaat walmen.
- Neem het vlees uit de marinade en laat het even uitlekken.
- Bewaar de marinade.
- Roerbak het vlees 4-5 min op hoog vuur en laat de plakjes uitlekken in een vergiet.
- Schenk de olie in een hittebestendige kom (de olie wordt niet meer gebruikt).
- Roerbak de gember ca. 1 min. op matig vuur in de wok.
- Voeg de marinade en de oestersaus toe en breng aan de kook.
- Schep het vlees, de bosui en de cashewnoten erdoor en verwarm al omscheppend nog 1-2 min.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met witte rijst en geroerbakte paksoi.
Voedingswaarden
Calories: 395 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 30 g | Vet: 24 g