Biefstuk met cashewnoten in oestersaus

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
wachten 20 minuten
Total time 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 el sojasaus
  • 4 el sesamolie flesje 250 ml
  • 2 el droge sherry
  • 2 tl maizena
  • 400 g biefstuk in plakjes
  • 3 el zonnebloemolie
  • 4 cm verse gemberwortel geraspt
  • 3 el oestersaus flesje 250 ml
  • 2 zakjes bosui a 3 stuks, in schuine stukjes van 3 cm
  • ½ zak ongezouten cashewnoten (a 150 g)

Instructies

  • Roer in een kom de sojasaus, sesamolie, sherry en maizena door elkaar.
  • Schep het vlees erdoor en laat het ca. 20 min. marineren.
  • Verhit een wok op hoog vuur, schenk de olie erin en verwarm het totdat de olie gaat walmen.
  • Neem het vlees uit de marinade en laat het even uitlekken.
  • Bewaar de marinade.
  • Roerbak het vlees 4-5 min op hoog vuur en laat de plakjes uitlekken in een vergiet.
  • Schenk de olie in een hittebestendige kom (de olie wordt niet meer gebruikt).
  • Roerbak de gember ca. 1 min. op matig vuur in de wok.
  • Voeg de marinade en de oestersaus toe en breng aan de kook.
  • Schep het vlees, de bosui en de cashewnoten erdoor en verwarm al omscheppend nog 1-2 min.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met witte rijst en geroerbakte paksoi.

Voedingswaarden

Calories: 395 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 30 g | Vet: 24 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Noten / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst China