Biefstuk met oesterzwammen en groenten

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram kogelbiefstuk
  • 1 bosje lente-uitjes
  • ½ Chinese kool
  • 150 gram oesterzwammen
  • 1 gele paprika
  • 1 rode Spaanse peper
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel Chinese kruiden McCormick
  • 2 teentjes knoflook gekneusde
  • 2 cm gemberwortel geraspte
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels olie

Instructies

  • Snijd de biefstuk, lente-ui, Chinese kool en oesterzwammen in reepjes, de paprika in kleine blokjes en de Spaanse peper in ringen.
  • Meng de honing, Chinese kruiden, knoflook, gember, ketjap, olie en 1 1/2 dl water en marineer het vlees hierin 2-3 uur.
  • Schep het vlees uit de marinade.
  • Verhit in een wok de olie en roerbak het vlees ± 1 minuut.
  • Voeg de lente-ui en paprika toe en bak die ± 2 minuten mee.
  • Voeg de kool en de oesterzwammen toe en bak die ± 2 minuten mee.
  • Schep er de Spaanse peper door.
  • Serveer met pandanrijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Roerbakken / Wokken / Rundvlees