Biefstuk met pesto

Biefstuk met pesto

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 gram biefstuk
  • 2 potjes rucola
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 10 sjalotjes
  • 1 Bol knoflook

Instructies

  • Was en verwijder de harde steeltjes van de rucola.
  • Maak de bosuitjes schoon.
  • Pureer de bosui met de rucola en voeg de balsamico-azijn toe.
  • Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe tot een smeuïge pesto.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Maak kleine inkepingen in de biefstuk en bestrijk het vlees met de pesto. 
  • Laat het ca. 30 minuten buiten de koelkast marineren.
  • Pel intussen de sjalotjes.
  • Maak de knoflookteentjes iets los van de bol.
  • Leg de knoflook en de sjalotjes op 2 stukken aluminiumfolie,
  • Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met zeezout. 
  • Vouw het aluminiumfolie dicht.
  • Leg de pakketjes ca. 20 minuten op de biefstuk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland