Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 zakje rucola 80 g
- 2 bosuitjes schoongemaakt
- 2 eetlepel(s) balsamico-azijn
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- zeezout
- versgemalen peper
- 4 kogelbiefstukken
- 10 sjalotjes
- 1 bol knoflook
Instructies
- Verwijder de harde steeltjes van de rucola.
- Pureer de bosui met de rucola in een keukenmachine.
- Voeg de azijn toe en druppelsgewijs de olie tot een smeuïge pesto.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Maak kleine inkepingen in de biefstukken en bestrijk het vlees met de pesto.
- Laat het 30 minuten buiten de koelkast marineren.
- Pel intussen de sjalotjes.
- Maak de teentjes iets los van de knoflookbol.
- Leg de knoflook en de sjalotjes op 2 stukken aluminiumfolie besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout.
- Vouw het folie dicht.
- Leg de pakketjes ca. 20 minuten en de biefstuk 4 à 5 minuten op de brabeque.
- Serveer de gepofte sjalotjes en knoflook bij de biefstuk.