Biefstuk op bedje van gebakken rucola
AllerHande maart 2000
Equipment
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes basilicum
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 2 biefstukken a ca. 125 g
- 2 pakjes rucola a 30 g
- 1 eetlepel(s) rode wijn
- ½ eetlepel(s) balsamicoazijn
- ½ eetlepel(s) Grof zeezout
- versgemalen peper
Instructies
- Knoflook pellen en fijn snipperen.
- Basilicum fijn knippen.
- In (grill) pan 1 eetlepel olie verhitten.
- Biefstukken in ca. 4 minuten van binnen rosé en van buiten bruin bakken, halverwege keren.
- Uit pan nemen en warmhouden onder aluminiumfolie.
- Rest van olie toevoegen.
- Knoflook ca. 30 seconden bakken.
- Rucola en basilicum erdoor scheppen en in ca. 30 seconden al omscheppend verwarmen.
- Wijn en balsamicoazijn erdoor scheppen en direct over twee (voorverwarmde) borden verdelen.
- Vlees erop leggen.
- Bestrooien met grof zeezout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met pain de campagne en tomatensalade