Bier Kaas Brood

Een zeer smaakvol en pittig brood.
recept voor grote of 4 kleinere broden.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 eetlepel(s) suiker
  • 2 eetlepel(s) gist gedroogd
  • 250 milliliter bier warm op 50 graden
  • 1250 gram bloem
  • 230 gram cheddar
  • 185 gram melkpoeder
  • 1 ½ theelepel zout
  • 1 ½ theelepel mosterdpoeder
  • 2 ei losgeklopt
  • 1 ei
  • 1 eetlepel(s) sesamzaad

Instructies

  • Neem een grote kom, los daarin de suiker en gist op in het warme bier, laat 5 minuten staan.
  • Neem een andere kom en meng 1125 gram bloem,kaas,melkpoeder,zout en mosterdpoeder door elkaar.
  • Roer het bloemmengsel nu bij het gistmengsel en blijf roeren tot een zacht deeg verkregen is.
  • Be-bloem een glad werkoppervlak en leg het deeg erop,
  • Kneed het deeg tot het glad en elastisch is, dit duurt +/- 10 minuten.
  • Voeg nog wat bloem toe als het deeg te kleverig is.
  • Verdeel het deeg in 2 of 4 delen en vorm er mooie ronde broden van.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de broden erop zorg dat ze niet te dicht bij elkaar liggen ivm met het rijzen.
  • Bestrijk de broden met het eiwit en strooi het sesamzaad er over.
  • Neem een scherp mes en maak kruiselings 1/2 centimeter diepe inkepingen.
  • Dek af met een schone theedoek en laat op een warme tochtvrije plaats rijzen.+/- 1,5 uur
  • De broden moeten in volume verdubbeld zijn.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden.
  • Bak de broden in 20 minuten bruin en gaar.
  • Laat ze op een rooster afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Kaas
Land van herkomst Ierland