Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 eetlepel(s) suiker
- 2 eetlepel(s) gist gedroogd
- 250 milliliter bier warm op 50 graden
- 1250 gram bloem
- 230 gram cheddar
- 185 gram melkpoeder
- 1 ½ theelepel zout
- 1 ½ theelepel mosterdpoeder
- 2 ei losgeklopt
- 1 ei
- 1 eetlepel(s) sesamzaad
Instructies
- Neem een grote kom, los daarin de suiker en gist op in het warme bier, laat 5 minuten staan.
- Neem een andere kom en meng 1125 gram bloem,kaas,melkpoeder,zout en mosterdpoeder door elkaar.
- Roer het bloemmengsel nu bij het gistmengsel en blijf roeren tot een zacht deeg verkregen is.
- Be-bloem een glad werkoppervlak en leg het deeg erop,
- Kneed het deeg tot het glad en elastisch is, dit duurt +/- 10 minuten.
- Voeg nog wat bloem toe als het deeg te kleverig is.
- Verdeel het deeg in 2 of 4 delen en vorm er mooie ronde broden van.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de broden erop zorg dat ze niet te dicht bij elkaar liggen ivm met het rijzen.
- Bestrijk de broden met het eiwit en strooi het sesamzaad er over.
- Neem een scherp mes en maak kruiselings 1/2 centimeter diepe inkepingen.
- Dek af met een schone theedoek en laat op een warme tochtvrije plaats rijzen.+/- 1,5 uur
- De broden moeten in volume verdubbeld zijn.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden.
- Bak de broden in 20 minuten bruin en gaar.
- Laat ze op een rooster afkoelen.