Biersoep met mosselen

Recept categorie(ën) Soep, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst België
Aantal porties: 4

Van wie is dit recept: Astrid Veltman
Deel dit recept op jou Facebook

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Hak de uien en de selderij zeer fijn.
  • Doe de helft van de boter in een pan en laat de groenten op een laag vuurtje
  • fruiten, maar niet bruin worden.
  • Reinig de mosselen en voeg ze aan de groenten toe.
  • Doe er zout en peper bij.
  • Voeg het bier toe en laat alles op een zacht vuur ± 10 minuten doorkoken.
  • Smelt tijdens het koken van de mosselen in een pan 50 gr van de boter met de
  • kervel en de bloem en roer alles goed door elkaar, zodat een gladde saus
  • ontstaat.
  • Nadat de mosselen zich hebben geopend, zijn ze gaar.
  • Verwijder ze en voeg de kervelsaus en de mosselen aan het mosselnat toe. Roer
  • alles goed door elkaar en serveer het gerecht zeer warm.

Tips

Wilt u deze soep extra geraffineerd maken (maar dat is niet volgens het authentieke recept), voeg dan de met de room vermengde eidooiers aan de soep toe.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook
Print dit recept