Biersoep met mosselen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 2 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 100 gram boter
  • ¾ liter blond bier
  • 50 gram kervel
  • 1 eetlepel bloem
  • peper zout
  • ei

Instructies

  • Hak de uien en de selderij zeer fijn.
  • Doe de helft van de boter in een pan en laat de groenten op een laag vuurtje
  • fruiten, maar niet bruin worden.
  • Reinig de mosselen en voeg ze aan de groenten toe.
  • Doe er zout en peper bij.
  • Voeg het bier toe en laat alles op een zacht vuur ± 10 minuten doorkoken.
  • Smelt tijdens het koken van de mosselen in een pan 50 gr van de boter met de
  • kervel en de bloem en roer alles goed door elkaar, zodat een gladde saus
  • ontstaat.
  • Nadat de mosselen zich hebben geopend, zijn ze gaar.
  • Verwijder ze en voeg de kervelsaus en de mosselen aan het mosselnat toe. Roer
  • alles goed door elkaar en serveer het gerecht zeer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wilt u deze soep extra geraffineerd maken (maar dat is niet volgens het authentieke recept), voeg dan de met de room vermengde eidooiers aan de soep toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst België