Bietenstamppot met Zweedse gehaktballetjes
snel te maken
Ingrediënten
- 1¼ kg aardappels kruimigzak 3 kg
- 2 eetlepel(s) vloeibare margarine
- 1 schaal Zweedse gehaktballetjes 380 g
- 2 bakken bietjes geraspte à 400 g
- 2 eetlepel(s) balsamicoazijn
- ½ bak dille verse à 15 g
- 100 ml zure room beker à 125 ml
- 30 gram spekblokjes gebakken
Instructies
- Aardappelen schillen, wassen, in stukken snijden en in pan met water en zout in ca. 20 minuten gaarkoken.
- Margarine in koekenpan verhitten, gehaktballetjes toevoegen en op middelhoog vuur in ca. 10 minuten bruin en gaar bakken, regelmatig omschudden.
- Bieten in pan met balsamicoazijn verwarmen.
- Dille fijnsnijden.
- Aardappelen afgieten, zure room toevoegen en fijnstampen.
- Bieten en helft dille erdoor scheppen.
- Bietenpuree op 4 borden scheppen, spekjes erover verdelen, gehaktballetjes erbij leggen en bestrooien met rest van dille.