Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bietenstamppot met Zweedse gehaktballetjes
snel te maken
Porties:
4
personen
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Stamper
Ingrediënten
▢
1¼
kg
aardappels
kruimigzak 3 kg
▢
2
eetlepel(s)
vloeibare margarine
▢
1
schaal
Zweedse gehaktballetjes
380 g
▢
2
bakken
bietjes
geraspte à 400 g
▢
2
eetlepel(s)
balsamicoazijn
▢
½
bak
dille
verse à 15 g
▢
100
ml
zure room
beker à 125 ml
▢
30
gram
spekblokjes
gebakken
Instructies
Aardappelen schillen, wassen, in stukken snijden en in pan met water en zout in ca. 20 minuten gaarkoken.
Margarine in koekenpan verhitten, gehaktballetjes toevoegen en op middelhoog vuur in ca. 10 minuten bruin en gaar bakken, regelmatig omschudden.
Bieten in pan met balsamicoazijn verwarmen.
Dille fijnsnijden.
Aardappelen afgieten, zure room toevoegen en fijnstampen.
Bieten en helft dille erdoor scheppen.
Bietenpuree op 4 borden scheppen, spekjes erover verdelen, gehaktballetjes erbij leggen en bestrooien met rest van dille.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Stamppot
/
Vlees