Bietenstamppot met Zweedse gehaktballetjes

snel te maken
Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kg aardappels kruimigzak 3 kg
  • 2 eetlepel(s) vloeibare margarine
  • 1 schaal Zweedse gehaktballetjes 380 g
  • 2 bakken bietjes geraspte à 400 g
  • 2 eetlepel(s) balsamicoazijn
  • ½ bak dille verse à 15 g
  • 100 ml zure room beker à 125 ml
  • 30 gram spekblokjes gebakken

Instructies

  • Aardappelen schillen, wassen, in stukken snijden en in pan met water en zout in ca. 20 minuten gaarkoken.
  • Margarine in koekenpan verhitten, gehaktballetjes toevoegen en op middelhoog vuur in ca. 10 minuten bruin en gaar bakken, regelmatig omschudden.
  • Bieten in pan met balsamicoazijn verwarmen.
  • Dille fijnsnijden.
  • Aardappelen afgieten, zure room toevoegen en fijnstampen.
  • Bieten en helft dille erdoor scheppen.
  • Bietenpuree op 4 borden scheppen, spekjes erover verdelen, gehaktballetjes erbij leggen en bestrooien met rest van dille.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Stamppot / Vlees