Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- pollepel
Ingrediënten
- 75 gr rondkorrelrijst
- 150 gr doperwten
- 2 eieren
- 60 gr bloem
- 1 paprika in reepjes
- 1 tomaat in reepjes
- sojasaus
- 4 Groene ui gesnipperd
Instructies
- Voeg 3 deciliter water aan de erwten en rijst toe en kook 25 minuten.
- Controleer na een kwartier of er nog water bij moet.
- Pureer dit mengsel in een keukenmachine en roer de bloem en eieren erdoor en zout en peper naar smaak.
- Verhit wat olie in een koekenpan en giet hoopjes met een pollepel in de pan voor kleine pannenkoekjes (zoals Amerikaanse pannenkoeken).
- Verdeel wat paprika en tomaat over de bovenkant.
- Bak 2 tot3 minuten, draai ze dan om en bak nog eens 2 minuten.
- Draai de pannenkoekjes terug alvorens ze te serveren.
- Meng de sojasaus met de groene ui en serveer deze erbij.