Bindaetuk

Bindaetuk

erwten en rijst pannenkoekjes
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 75 gr rondkorrelrijst
  • 150 gr doperwten
  • 2 eieren
  • 60 gr bloem
  • 1 paprika in reepjes
  • 1 tomaat in reepjes
  • sojasaus
  • 4 Groene ui gesnipperd

Instructies

  • Voeg 3 deciliter water aan de erwten en rijst toe en kook 25 minuten.
  • Controleer na een kwartier of er nog water bij moet.
  • Pureer dit mengsel in een keukenmachine en roer de bloem en eieren erdoor en zout en peper naar smaak.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en giet hoopjes met een pollepel in de pan voor kleine pannenkoekjes (zoals Amerikaanse pannenkoeken).
  • Verdeel wat paprika en tomaat over de bovenkant.
  • Bak 2 tot3 minuten, draai ze dan om en bak nog eens 2 minuten.
  • Draai de pannenkoekjes terug alvorens ze te serveren.
  • Meng de sojasaus met de groene ui en serveer deze erbij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Pannenkoeken / Rijst
Land van herkomst Korea
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch