Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bindaetuk
erwten en rijst pannenkoekjes
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Koekenpan
pollepel
Ingrediënten
▢
75
gr
rondkorrelrijst
▢
150
gr
doperwten
▢
2
eieren
▢
60
gr
bloem
▢
1
paprika
in reepjes
▢
1
tomaat
in reepjes
▢
sojasaus
▢
4
Groene ui
gesnipperd
Instructies
Voeg 3 deciliter water aan de erwten en rijst toe en kook 25 minuten.
Controleer na een kwartier of er nog water bij moet.
Pureer dit mengsel in een keukenmachine en roer de bloem en eieren erdoor en zout en peper naar smaak.
Verhit wat olie in een koekenpan en giet hoopjes met een pollepel in de pan voor kleine pannenkoekjes (zoals Amerikaanse pannenkoeken).
Verdeel wat paprika en tomaat over de bovenkant.
Bak 2 tot3 minuten, draai ze dan om en bak nog eens 2 minuten.
Draai de pannenkoekjes terug alvorens ze te serveren.
Meng de sojasaus met de groene ui en serveer deze erbij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Pannenkoeken
/
Rijst
Land van herkomst
Korea
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch